ORKESTRE

 

 

 

EMIL HESS w. Richard Huntley thomas clausen graig earle
EMIL HESS QUARTET
HESS – CLAUSEN – EARLE – HUNTLEY

Thomas Clausen (klaver)
Emil Hess (saxofon )
Graig Earle (kontrabas)
Richard Huntley (trommer)

Saxofonisten Emil Hess, som sammen med 3 X HESS netop har vundet Danish Music Award 2014 for bedste danske jazzudgivelse, har samlet en spændende kvartet med
top musikere Danmark Canada og New York USA.

I juli 2014 spillede kvartetten koncerter ved Copenhagen Jazz festival som nu har ført til denne nye kvartet hvor der der er en stor lydhørhed og indbyrdes forståelse. Ny nordisk jazz med et transatlantisk islæt.
Grooves og flotte melodier, improvisation, åbenhed og musikalsk forståelse.
Gruppen laver en ny CD med nye kompositioner af Emil Hess og I den forbindelese er de på turne under vinterjazz I uge 7.

Emil Hess, københavnsk saxofonist og komponist. Har skrevet 300 kompositioner, udgivet 13 CDér og har spillet over 1000 koncerter I ind og udland.
Thomas Clausen, en af DK fineste pianister har spillet med alt og alle indenfor dansk og international jazz.
Rich Huntley, travl topprofessionel New York trommeslager, der har spillet overalt I verden. Underviser på Mahattan School of music og har siden 1996 arbejdet sammen med Emil Hess.
Graig Earle er Canadisk bassist bosat I DK der har bla. Har studeret hos NHØP og Oscar Peterson og spillet med en række spændende navne.

Emil Hess Quartet kan høres på Youtube Live fra Copenhagen Jazz Festival

www.emilhess.dk
www.rlhuntley.com
www.thomasclausen.com 

 

 

3 x Hess 1

3 X HESS – MUSIC FOR MUM & DAD
Emil Hess (saxofon)
Nikolaj Hess (piano)
Mikkel Hess (trommer)

Vinder af Danish Music Award for årest danske jazzudgivelse 2014
Årets DMA Jury bestod af Christian Munch-Hansen, Le Gammeltoft, Stine Danving, Jes Halding, og belgiske Wim Wabbes, de skrev:

Nysgerrigt, modigt og ufatteligt tight. Musikken bliver ved med at overraske hele albummet igennem ogstemningen på pladen skifter flere gange – dog uden at tabe lytteren. Meget elegant!
Der bliver spillet fortrinligt sammen, og selvom der synes at blive leget og brudt rammer, så fremstår udtrykket hele tiden som en smuk helhed.
Vinderen af Danish Music Award Jazz 2014 i kategorien Årets danske Jazzudgivelse er:
3xHess for udgivelsen Music for Mum and Dad, Gateway.

3XHESS – Tre brødre, jazzmusikere bosidende I New York og København.
Brødrene Hess har spillet sammen hele livet og de har derfor en helt speciel musikalsk samhørighed og forståelse.
Sammen og hver for sig har de sat et markant mærke på dansk jazz de sidste 20 år, med over 100 CD udgivelser og mange tusind koncerter I både ind og udland.
Alle 3 brødre har boet flere år I NYC, og er vokset op I Vejle og København.
De sidste 5 år har 3xHess arbejdet på den første 3XHESS CD med optagelser fra New York og København. Original og personlig musik med inspriration fra dansk og nordisk musiktradition blandet med den amerikanske jazz lyd. Musik tænk og skrevet for den sound og instrumentation som findes hos Nikolaj, Mikkel og Emil Hess.


 

 

 

Emil Hess 1
EMIL HESS NIGHT CHURCH
Saxofonist Emil Hess spiller solokoncerter med improvisationer over egne kompositioner og salmer. Sopransax, tenorsax, altsax, basklarinet og klarinet.

Stærkt vemodigt og gribende smukt soloalbum af dansk jazzsaxofonist
Af Ivan Rod Gaffa * * * * * Fem Stjerner
Night Church er et usædvanligt album. Emil Hess er således ene kunstner på albummet, der er optaget i Vor Frelser Kirke i København. Og Hess er altså saxofonist! Hvor tit hører man det? En saxofonist der spiller solo i en time? Nej, vel? Dét sker ikke så tit. Men Hess gør det aldeles fremragende på Night Church, der er et uhyre velproduceret, klangfuldt album med en næsten organisk lyd. Albummet, der er indspillet live (dog uden at man hører et publikum), er helt åbenlyst blevet optaget i et rum med en storladen akustik. Hess spiller skiftevis sopransax, altsax, tenorsax, klarinet og basklarinet. Og hans vekslen mellem de fem instrumenter giver en fin variation i udtrykket. 20 af albummets 23 numre er hans egne, tre er lånt materiale. Men hele materialet hænger sammen i et melodiøs, lidt højstemt og uhyre smukt, længselsfyldt og vemodigt udtryk.
Albummet lægger fornemt ud med Hess’ eget nummer, A Tale For Those Who Were, og afsluttes lige så fornemt med den gamle folkesang Sorrig og Glæde. Disse to numre danner ramme om det gribende smukke.

af Niels Overgård JazzNyt
Solosaxofon optaget i et kirkerum er en stemningsmættet affære. Saxofonisten Emil Hess har indspillet sit nye album Night Church i Vor Frelser Kirke i København. Der er i sagens natur en masse rumklang på saxofonen når den bliver spillet midt i et kirkerum. Men det er ikke kun lyden der giver den stemningsmættede og nærmest spirituelle oplevelse. Emil Hess har fanget noget i rummet, tiden og roen og skabt en af de mest bemærkelsesværdige danske jazzudgivelser i 2012. Han har skrevet hovedparten af numrene på pladen, hvor han både spiller på tenor-, sopran og altsax samt klarinet og basklarinet.

Emil Hess about Night Church:
“These recordings are selections from different live “Night Church” performances. When I played, I found the sound in the large church room was both powerful and very inspiring. The long reverberation was like playing with another musician, even though I was playing solo. The big Church room made me focus on sound, melody and space, playing almost in a meditative state of mind. During performances I tried to empty my mind and play what came
from within.
Some songs are my own compositions, three songs are interpretations of Danish psalms and
songs, and some pieces are improvisations based on sketches of small themes, and written
titles.
I have been playing J.S. Bach´s Cello Suites and other solo music, on sax and clarinet, flute and
piano for many years. His music, together with my jazz improvising background and the legacy
of Nordic psalms and songs, has been a strong inspiration for these recordings.”

 

 

 

Scandinavian Jazz Quartet

SCANDINAVIAN JAZZ QUARTET
Emil Hess- Niklas Winter (DK/FIN)

Scandinavian Jazz Quartet er en tæt sammen-spillet finsk-dansk kvartet som spiller har spillet i siden 1992 . I marts 2015 er SJQ på I 15 turne I Japan spiller også på CPH Jazz Festival 2015. De har tidligere udgivet 3 CDer og spillet mange koncerter i ind og udland. SJQ har spillet koncerter i det meste af Skandinavien, Ungarn, Spanien og i Bejing, Kina. SJQ ledes af den danske saxofonist Emil Hess og den finske guitarist Niklas Winter. De to musikere har i de sidste 20 år haft et tæt musikalsk samarbejde, hvor de har satset på SJQ, men også har spillet i andre sammenhænge.

SJQ startede i Boston i foråret 92, hvor Winter og Hess begge studerede ved Berklee College of Music. De indgik der et samarbejde, som senere resulterede i dannelsen af Scandinavian Jazz Quartet sammen med de rutinerede rytmegruppefolk Jesper Bodilsen (bas) og Morten Lund (trommer).

SJQ spillede sin første turné i Finland januar 93. Siden da har SJQ været på mange turnéer og bl.a. spillet på Pori International Jazz Festival, Bejing International Jazz Festival, Baltik Jazz Festival, Keitelee International Jazz Festival, Århus International Jazz Festival, Szeged International Jazz Festival og Getxo Europar Jazzaldia.

I 94 udgav SJQ deres meget roste debut-CD New Deal. I juli 95 deltog de i en stor international jazzkonkurrence i Getxo, Spanien, hvor de var blandt de 6 orkestre i finalen. Morten Lund vandt her solistprisen. I 1997 kom CDén A Night in Bilbao med den svenske pianist Lars Jansson. Kompositionerne på CDen og i 1992 Cdén Silent Knowledge.

SJQ har sammen og hver for sig bla. spillet med: Emil Hess Evolution ORCH, Niklas Winter Quartet, Stefano Bolani Trio, Mulgrew Miller, Kenny Wheeler, Lars Jansson, Jukkis Uotila, Ted Curson, Cameron Brown, Severi Pyysalo, Thomas Clausen, Klüvers Big Band,Joe Lovano, Ed Thigpen, Jeff “Tain” Watts, Lee Konitz, Marc Turner, Enrico Rava, Gino Vanelli, Phil Woods, Tom Harrell, Joey Calderazzo, Dino Saluzzi, Jimmy Heath, Benny Golson, James Moody, Horace Parlan, Duke Jordan, John Abercrombie,

www.niklaswinter.com 

 

 

emil hess 4

EMIL HESS CONNECTION
feat. Søren Lee

Emil Hess , saxofoner og bas klarinet
Søren Lee , guitar
Kasper Tagel, bas
Chano Olskær, trommer

Emil Hess Quartet blev dannet i 1996 , hvor Emil Hess boede i New York og spillede meget med Søren Lee . Siden har Hess og Lee haft et meget succesfuldt samarbejde med flere CD-udgivelser og turnéer i DK, Ungarn og USA, hvor de bl.a. har spillet flere gange på det berømte spillested ”Knitting Factory” i New York.
I 2006 tog gruppen sin nuværende form med Tagel og Olskær med nogle forrygende koncerter på Copenhagen Jazzfestival 2006 og har siden udbygget sammenspillet til en i dag meget sammenspillet gruppe.
EHQ spiller originalkompositioner af Emil Hess . Musik der kan beskrives som moderne nordisk jazz med med et ”touch” af New York. Smukke melodier og fede grooves med afstikkere til funk, tango og verdensmusik.

Fremragende ”jazz”-CD . Når jazz står i anførelsestegn, er det fordi det faktisk kun er musikkens fundament, der trækker på jazzen. Kompositionerne og det eminente spil er så uendeligt meget mere. Undervejs snuses der til funk, acid jazz, gospel, latin, folkesange m.m., alt sammen spillet med et overskud og overblik – og ikke mindst med en klar sammenhængende rød tråd gennem musikken, der gør dette til en af spydspidserne i årets hidtidige jazzudgivelser. Troels Skærbæk i Musikeren
All but the two standards were composed by Hess and each so ng has aspects that stand out. There is solo space for each of the musicians but Emil Hess is the main voice throughout and really distinguishes himself. Recommended. Scott Yanow i Cadence: The review of jazz & blues. Creative improvised music” New York 

 

 

Evolution Orchestra 1
EMIL HESS EVOLUTION ORCHESTRA

Emil Hess saxofoner og klarinetter
Simon Spang-Hanssen saxofoner – Thomas Fryland trompet & flugelhorn
Klaus Löhrer basun,tuba – Phillip Andersen valdhorn
Søren Lee guitarer – Ayi Solomon percussion
Kasper Tagel kontrabas – Chano Olskær trommer

EMIL HESS NONET er en samling håndplukkede musikere med en farverig instrumentkombination, som leverer et sprudlende lydunivers med kompositioner og arrangementer af Emil Hess .

Emil Hess Evolution Orch. ledes af saxofonist og komponist Emil Hess og repræsenterer hans fasination af det mellemstore ensemble. EHEO betår af københavnske jazzmusikere, som gennem lang tid har spillet EH´s musik. Kompositionerne er skrevet til netop disse musikere. Der bydes på fede grooves og store klange i et musikalsk univers, der udspringer fra jazzen, men også er infiltreret af andre stilarter: funk, rock, tango og klassisk musik. Orkestret har friskheden af en lille gruppe og klangmulighederne fra det store orkester, hvilket giver en spændende udtryksform for en jazzkomponist, der søger det kreative i nuet og den musikalske dybde og udfordring, der ligger i at skrive for en større besætning.


 

 

 

hess dayani
HESS-DAYYANI-EMBORG – Musikken I Lyrikken

 

Camilla Dayani vokal
Jørgen Emborg piano
Emil Hess saxer og basklarinet

Ny CD “RUMMET FYLDT” med nye kompositioner skrevet til
danske digte af bla. Michael Strunge, Pia Tafdrup og Frank Jæger.

Hess, Dayyani og Emborgs intime besætning af klaver, saxofon og sang giver deres improvisatoriske tilgang til musikken et helt nyt liv… Teksterne af bl.a. Emil Aarestrup, Frank Jæger, Michael Strunge og Pia Tafdrup får en helt ny betydning og forståelse når man hører trioen fortolke dem.
Emil Hess er en erfaren saxofonist i det danske jazzmiljø, som har komponeret musik til mange forskellige ensembler og film. Jørgen Emborg er en eftertragtet pianist og komponist. Han har mange værker og indspilninger bag sig og han akkompagnerer ofte de danske jazzsangere med sit indlevede spil. Sidst men absolut ikke mindst er Camilla Dayyani også en del af trioen. Hun er en sangerinde med et stærkt udtryk. Tekstens fortolkning er hendes fokus og hun synger både egne og andres tekster og musik.
Det bliver uden tvivl en aften, hvor det store danske lyrik-katalog er i fokus og publikum kan glæde sig over den intime stemning, som trioen skaber. 

 

 

SAXOFONKVARTETTEN
UNITED NOTIONS

Simon Spang-Hanssen : altsaxofon, sopransaxofon
Anders T. Andersen: sopransaxofon, tenorsaxofon
Emil Hess : sopransaxofon, tenorsaxofon, basklarinet
Pernille Bevort: barytonsaxofon, basklarinet

Vidtfavnende, smuk og ekspressiv musik der viser saxofonens sjæl.
United N o ti o ns har spillet koncerter i mange forskellige rum, hvor saxofonens smukke klang og spillestedets naturlige akustik smelter sammen og giver tilhørerne en flot og intens koncertoplevelse. United Notions er en københavnsk saxofonkvartet, som spiller nye kompositioner af Simon Spang-Hanssen , Anders T. Andersen og Emil Hess .
Saxofonisterne er alle CD-aktuelle og har i mange år spillet på danske, nordiske, europæiske sammenhænge.